måndag 31 oktober 2011

"Återvinning"

Länge har vi varit helt utan överkast. De lapptäcken jag har räcker inte till nya sängen, som är ovanligt hög. För en tid sedan hittade jag ett billigt överkast på IKEA, som vi sedan dess har använt. Men jag jag saknar faktiskt att ha ett lapptäcke, så jag gjorde en liten test.

Under bäddmadrassen ligger det köpta överkastet, för att skydda sängens klädsel från hundhår och för att vi ska få en färg som vi vill ha. Än har jag bara vikt hörnen, men förr eller senare, troligen mycket senare, så ska jag fästa hörnen så det ser ut som en klädsel.

Lapptäcket är det jag sydde åt min bonusdotter för många år sedan. Jag gillar inte zickzackutlägget, men det gjorde hon. Överkastet är alldeles för smalt, men det får duga så länge.


Någon gång mycket långt fram i tiden så ska så klart det påbörjade SBS-överkastet ligga här, men det lär verkligen dröja.

Samtidigt som vi köpte det stora överkastet köpte vi också ett för enkelsäng. Det ska användas till sänggaveln som C ska göra, så fort jag inte hittar på annat som han måste montera. :-)

Än är det inte färdigmöblerat i sovrummet. Vi väntar på tjäle så vi kan åka till Järvsö och hämta ett gammalt linneskåp som kommer från mina morföräldrars hem. Det är min sons skåp, men han är snäll nog att låna ut det på livstid. När det väl är på rätt plats kan vi nog börja smycka väggarna också. Allt tar tid........

9 kommentarer:

 1. Det blev ju inte så tokigt bra att du kan använda täcket!
  kram

  SvaraRadera
 2. Vilken bra lösning, jättefint! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tycker täcket är fint och absolut ingen dålig "nödlösning". kram

  SvaraRadera
 4. Det här ser ju jättefint ut!
  Stor kram

  SvaraRadera
 5. tycker det ser mycket fint ut. Gör inte alls något, att det är mindre. Hälsn. Elisabet i Järfälla

  SvaraRadera
 6. Ett underbart täcke ,,passa på och njut av det!!kramar

  SvaraRadera
 7. Tycker också ditt överkast är snyggt och så bra lösning du gjorde med det köpta överkastet! Kram

  SvaraRadera
 8. En sån bra lösning du kom på! Kram Katarina

  SvaraRadera
 9. Jätte vackert täcke. Och lösningen blev hur bra som helst.
  Kram Kerstin

  SvaraRadera