tisdag 21 juni 2011

Månadens bild

Alldeles på tok för sent har jag kommit ihåg att fotografera från min balkong. Bättre sent än aldrig, kan man kanske säga.
Så här ser det ut idag, 21 juni.


I början av maj såg det ut så här - plantorna är ynkligt små


Och i början av april, när jag nyss flyttat hit så såg det ut så här.


Trots att de avverkade en hel del träd här i våras, så är det lummigt och lagom mycket skugga. Just nu skiner solen, men jag sitter ändå i behaglig skugga och skriver.

I mål!

Nu är jag i mål! Eller åtminstone nästan. Min lägenhet är färdig för inflyttning igen.

Igår bestämde sig golvläggaren för att riva ut den gamla parketten och lägga ny.

Alltså ingen lack som ska torka och härda, så nu kan jag börja bära ut möblerna igen. Jag tycker den här parketten är mycket snyggare än den "rutiga" som också finns i gästlägenheten som jag har bott i en dryg vecka.


 Idag ska jag släpa hem mina prylar igen och sen kan jag snart börja boa in mig.
Nya sängen kommer i eftermiddag och förhoppningsvis hinner vi åka till IKEA och köpa ny soffa i morgon. Sen får saker och ting ske pö om pö. Det kommer att ta tid innan allt faller på plats, men nu går det bara framåt.

Jag längtar tills jag kommit så långt att jag kan börja sy. Det dröjer en tid, men nu har äntligen allt vänt.

Kom förresten på att jag glömde bort att ta månadens bild vid månadsskiftet. ja, ja, jag får försöka komma ihåg att fota i eftermiddag.

måndag 13 juni 2011

Allt rör på sig

Nu är det verkligen liv och rörelse i mitt liv. Ett roligt liv om än ibland litet kaotiskt.

Helgen var helt underbar - som gjord för bad. Alltså packades fikakorgen och vi drog iväg mot Storsjön, en sjö i Sandviken. Det var inte lätt att hitta någonstans där även Stoja var välkommen, men så småningom kom vi till Strandbadet i Årsunda och där fick vi vara. Inte för att vi frågade någon, men vi såg ju andra med hundar på sandstranden en bra bit från badbryggorna.

Vi njöt på olika sätt. Stoja var ju gladast om hon fick simma efter pinnar - och det fick hon ofta.

Själv låg jag gärna och tittade på himlen. En kort stund mullrade det och åskade - väldigt långt borta.

Att bara slappa passade oss också mycket bra.

 Till och från strosade vi på stranden och då råkade jag av misstag fixa den här bilden när jag skulle kolla något.



Igår kväll röjde vi min lägenhet. Alla kartonger kördes ner till förrådet, så det blir enklare i morgon då alla möbler ska flyttas från vardagsrummet/köket till sovrummen.


Målarna börjar med sovrummen idag och  preliminärt ska de vara klara med dem i morgon. Jag har hyrt en gästlägenhet ett par hus bort. Så skönt att ha riktiga sängar, en soffa och absolut inget kaos att titta på  :-)

Mat, sänglinne, handdukar mm får man så klart släpa hit, men porslin och en massa annat finns redan.
Jag tycker färgen på parketten är ful, men så kommer det nog att se ut hemma hos mig också f.o.m. mitten av nästa vecka. Jag kan inte tänka mig att de har använt olika typer av parkett, färgmässigt. Min är väl bara så sliten så den är ljus.

Hur som helst! Nu pågår nedräkning fram till den 22 då allt ska vara färdigrenoverat hos mig.

fredag 10 juni 2011

Härligt!

Den efterlängtade mattläggaren kom igår morse. Ganska snart kom han och meddelade mig att han hade pratat med golvsliparen som skulle komma redan på måndag. Hm, det går ju inte, för då kommer ju målaren. Ett telefonsamtal senare var det bestämt att golvet slipas nästnästa måndag. Allt sker i ett nu, men i helt fel ordning om de hade frågat mig. Men det gjorde de inte.
Jag hade bestämt med mamma att jag skulle sova hos henne i natt, så jag drog vid 10-tiden. Då såg det ut så här i mitt sovrum


Det låg en likadan matta i det andra sovrummet och nu vet jag att alla golven är färdiga. Det ska bli så spännande att få se hur det blev med de andra två mattorna som skulle in.

Mamma och jag tog en riktig mysdag tillsammans. Först tog vi bussen in till stan,. där hon bjöd mig på lunch på en takterass. Sjötunga, räkröra, potatis mm och till det ett glas vitt vin. Underbar vardagslyx.
Sen gick vi runt i olika affärer och shoppade loss. Jag ska inte berätta allt jag köpte, men jag har bl.a. ett par långbyxor, en tröja/jumper, baddräkt och vandrarsandaler i min kasse.


Väl hemma hos mamma igen vilade vi en stund. Sen packade vi picknickkorgen med räkor, bröd, vin mm och tog hissen upp till takterassen.


Maten åt vi i halvskugga, sen tog vi våra glas med oss och satte oss på "framsidan" där vi tittade på solnedgången och bladdrade och bladdrade. Vilken härlig avslutning på kvällen.

onsdag 8 juni 2011

Börja om från början

Nu är det tre månader sedan jag beställde renovering av min lägenhet. Igår ledsnade jag och ringde bostadsbolaget. X antal telefonsamtal senare fick jag telefonnumret till golvfirman som ska byta golven. Ringde dit - killen var ute på jobb - kunde jag ringa på eftermiddagen så han hann kolla papperen? Visst!

Vi drog iväg på utflykt till Silfhytteå bruk för att mysa och bada.


Precis när vi hade badat i kanalen så kom den här mysiga båten för att slussa in, ta en liten tur i vattensystemet och sen slussa ut igen.

Under tiden ringde de från byggfirman. Skulle jag kunna tömma åtminstone ett par rum så snabbt att de kan komma på torsdag (i morgon). Självklart! Vi tömmer alla ytor som ska ha linoleummatta.

Så igår kväll kånkade och bar vi och nu ser det nästan ut som när jag flyttade hit :-) Inget att vara glad åt - egentligen, men oj vilken lycka att det börjar hända något.

Nu är syrummet helt tömt


I sovrummet, eller snarare det blivande sovrummet ska"golvsängen" flyttas ut i vardagsrummet i morgon bitti.
Vardagsrummet är i fullständigt kaos, fast ett organiserat kaos.
På förmiddagen idag ringde de från målerifirman. Kunde de möjligen få börja måla sovrummen på måndag? Yes!!!!!!!!!!!!!!!! De två sovrummen fixar de på måndag - tisdag. Sen får vi rappa på och flytta alla möbler som ska bo i de rummen till rätt ställe på tisdagskvällen och ställa allt annat mitt på golvet i vardagsrummet. Klarar vi det, så ska all målning/tapetsering bli färdig nästa vecka. Sen återstår bara parkettgolvet som ska slipas.

Med det här flytet - äntligen- så hoppas jag att även det blir gjort inom någon vecka.

Sen återstår allt det roliga. Ställa iordning möblerna, åka och köpa soffan och sängen och så fixa och dona tills det blir som jag vill ha det.


Gissa om jag mår bra!