onsdag 16 maj 2012

Samarbetar

C är snäll och hjälper mig att rita kviltmönstret till syrrans överkast. Vi använder penna som försvinner av sig själv, alternativt med vatten. Så mycket fortare det går än att rita mönster på papper och sen sitta och riva bort allt.Jag kom igång med frihandskviltningen för några dagar sedan. Första dagen ville maskinen inte alls samarbeta. Tråden gick hela tiden av. Det hjälpte inte med rengöring eller byte av nål. Jag höll på att bli vansinnig :-( och till slut stängde jag bara ner maskinen.

Dag två funkade det ganska bra med bara några få trådbrott och igår flöt allt precis hela tiden. Nog är det väl märkvärdigt hur maskinen kan vara olika från den ena dagen till den andra fast jag inte ändrat på något?

Nu har jag några få vita "diagonaler kvar att sy, sen gäller det att komma på hur jag går vidare med de röda "diagonalerna". De får nog inga löv utan bara en enkel böjd som som fäster ihop lagren.

4 kommentarer:

 1. Så roligt att du får hjälp. Jag kan inte det där med frihandskviltningen än men det kommer nog så småningom eller - inte...
  Kramisar o ha en fin helg

  SvaraRadera
 2. Så bra att du får hjälp och visst är det bra med penna där linjerna försvinner. Har också provat kviltpapper, tyckte också det var bökigt, när man skulle ta bort det. Nu blir du snart klar med den fina kvilten! Kram

  SvaraRadera
 3. Kul att ha en medarbetare, allt går mycket fortare då. Skönt att symaskinen också ville samarbeta till slut.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Perfekt att ha en medarbetare. Arbetet blir roligare och man får ännu mer tid tillsammans. Lyssna på hans idéer, min KM designade egna mönster efter ett tag. Nu är inte intresset lika stort längre efter 22 år, men han har fortfarande en åsikt om arbetena!!!
  Kram

  SvaraRadera