tisdag 9 juli 2013

Vilken helt underbar helg!

I helgen var vi till Mora för att umgås med barn och barnbarn, plus att jag så klart skulle gå på lapptäcksutställningen där. Bra att de sakerna går att kombinera.

Min son med familj var upptagna på lördagseftermiddagen/kvällen. Det passade ju perfekt, för vi kunde leka turister litet. Annars blir det ju mest att vi är hemma på deras gård.

Selma 8 år hade fått reda på att man öppnat ett Hundcafé i Mora, så lördagsförmiddagen startade vi "en ny tradition", enligt Selma.


Mysigaste vägen ner på stan är att gå genom Zorns gammelgård.

 Café Bull-dog hade ett flertal hundbäddar i olika storlek, hundgodis på borden och bra fika för de tvåbenta. Dit kommer vi gärna tillbaka.

Efter promenaden drog vi iväg till lapptäcksutställningen, som har en egen sida.

Lördagseftermiddagen och kvällen for vi runt och tittade på diverse sevärdheter. På väg ner till Nusnäs var vi in på Vålbäckens stugby och kikade runt bland de små husen och all snickarglädje.Trots att jag bodde i Färnäs under mina gymnasieår, så har jag aldrig förr varit ner till Nusnäs, men bättre sent än aldrig. Några bilder därifrån blev det inte av någon anledning.

Söndagen umgicks vi med vår värdfamilj. Först for vi upp till deras stuga i Fåsås och promenerade omkring i idyllen.
Här sover Selma och vid huvudändan har hon bonaden med sängar och dockor som jag sydde till henne då hon var liten. "Jag brukar leka med dockorna innan jag somnar". Det syntes för de var ganska rufsiga i håret :-)

Resten av familjen sover i de här gamla sängarna.

Efter en tur hem för litet lunch packade vi fikakorg och badkläder för en båttur på Siljan.
 Att få ombord Lynn var inte helt enkelt. Hon ville definitivt inte hoppa i från bryggan i hemmahamnen, så C fick lyfta över henne. Sen trivdes hon bra.                                                 Hit till Sandön skulle vi, inte alls långt hemifrån, men en helt ljuvlig ö att bada vid.
 Lynn badade och badade ............... och krafsade sand :-) En jätterolig dag för henne.För att få ur och sen i Lynn vid ön, fick C lyfta henne direkt till och från vattnet. Väl vid hemmabryggan överraskade hon oss med att helt självmant hoppa iland, efter en liten stunds funderande. Duktig vovve!

2 kommentarer:

 1. Härligt att se dessa fina bilder!
  Jag försökte fota lite hus och bodar också, men det mesta blev inte visningsbart;-)
  Det var så roligt att träffa dig Birgitta!
  Efter alla våra mail för några år sedan till att nu äntligen kunna ses "live" var riktigt kul!
  Följer Dig och Lynns äventyr. Intressant att läsa om Lynn och båten.
  Här har vi upptäckt att även Zacke inte är förtjust i sjö och vatten. Raja var ju en riktig badkruka;-)
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 2. Vackra sommarbilder, idylliskt!!!!

  SvaraRadera