måndag 17 februari 2014

Syfestivalen

I lördags tog jag bussen ner till Stockholm för att gå på Syfestivalen hela dagen. Ungefär samtidigt som jag satte mig på bussen här i Gävle satte sig min väninna i Arboga på en buss med samma destination. När jag bodde i Arboga åkte vi dit tillsammans de sista åren och den traditionen har vi fortsatt med. Jättekul att få träffas och prata och samtidigt titta på allt fint vi båda är intresserade av. Ja, väninnan tittar väl hellre på garner och sånt och jag på tyg, men vi hinner med allt.

Jag saknar en del kviltbutiker som var med tidigare, men det är ju bara att inse att tiderna förändras. Det finns fortfarande tillräckligt mycket för att vara både intressant och göra plånboken mager.


På min inköpslista stod det fryspapper och mönstret till nessen "Resklara". Litet mer blev det allt. Jag köpte byglar till Resklara - båda storlekarna. Lika bra att ha hemma till den dagen jag vill sy nessen. Två förpackningar dragkedja med kläppar, en limpenna och en märkpenna fick också följa med hem. Boken råkade jag snubbla över nästan på en gång jag kom in  på mässan och den verkligen skrek att den ville följa med mig hem.
Det mest oväntade inköpet var garn med mönster till en krokad mössa. Jag har aldrig krokat men testade litet och tror jag klarar av det. Frågan är om mina händer också klarar det. Förr hade jag alltid en stickning på G, men det är nästan 20 år sedan jag tvingades sluta. Det gjorde alldeles för ont i mina handleder. Jag inbillar mig att jag ska klara krokning bättre. Om inte, ja då får jag låta någon ta över garn och mönster.

Jag som bara skulle sy på min SBS-kvilt framöver fick för mig att sy ihop en del block jag hittade i mina gömmor. Mer om det en annan gång, men så här såg det ut vid min symaskin igår.


-Den här veckan blir det ingen sömnad. I Uppsala har de sportlov nu och det betyder att barnbarnet Tindra har kommit till oss. En härlig tradition som vi inte vill undvara. Tyvärr är ju snön borta, så  någon pulkaåkning blir det inte, men vi har mycket annat vi planerar att göra.


Med den här bilden som jag hittade på Syfestivalen  avslutar jag bloggandet för den här veckan och länkar till Eva och hennes Visa och berätta

3 kommentarer:

 1. Visst är det lätt att tömma plånboken på en sådan här härlig mässa.
  Mycket bra ha saker har du fått med dig hem!!Tack Birgitta för du vill vara med och INSPIRERA idag på Visa och Berätta.måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. Förstår att du haft en härlig dag på mässan tillsammans med likasinnade! kram

  SvaraRadera
 3. Kul att du kan uppehålla traditionen med din väninna! Och inte stötte vi ihop nånstans, var också där i lördags. kram Katarina

  SvaraRadera