måndag 14 juli 2014

Vinst, litet handsömnad och semester

En eller ett par dagar innan vi skulle dra iväg med husvagnen på semester damp det ner ett stor kuvert från Maja med min vinst från hennes utmaning "Scrappiga stjärnor" i juni.


Massor med fina tyger! Jag hade strax innan posten kom skurit till ett antal hexagoner för att fixa så jag hade litet att göra på semestern. Nu behövde jag inte leta i mina gömmor efter passande tyger, det såg Maja till att jag hade liggande på bordet :-)

 Efter att ha strukit tygerna strök jag fast hexagonerna (använder fryspapper) på tyget.


För att få rätt sömsmån använder jag min "Add a quarter"-linjal. Så till strykbrädan för att stryka ner kanterna. När första kanten är struken "fäster" jag den med ett gem och fortsätter sedan med varannan kant (för att inte smälta gemen).

Nu har vi kommit till husvagnen och jag satt en stund och tråcklade några hexagoner.


Inte blev det mycket sytt i värmen, men en blomma är i alla fall halvfärdig.

Semester ja! Nog kan man tala om världens tur med vädret! Det är nog ett par månader sedan vi bestämde att två av barnbarnen skulle vara hos oss - helst bo i husvagn, sa de- vecka 28 så den ena slapp vara på fritids när föräldrarna jobbade. Veckan innan vi skulle åka var ju vädret helt vidrigt och lagom till lördagen kom solen och värmen och den stannade hela veckan. Här litet blandade bilder från vår vecka på Hedesunda camping.


Första tjejen har anlänt till Hedesunda och vi grillade med hennes föräldrar (min yngste son och hans sambo)


Nu har en tjej blivit två och sen hade de fullt upp hela dagarna till långt in på natten.


Eftersom barnen var vakna så länge sov de till tiotiden varje morgon och jag fick litet ensamtid. Då passade jag på att kolla FB mm.

Sista kvällen på campingen skulle vi naturligtvis ta ett bad i solnedgången. Den här veckan kommer jag att minnas länge med värme och glädje.

Eftersom det är måndag länkar jag till Bambis Visa och berätta

2 kommentarer:

  1. Handsömnad är för mig ett måste när man är ute och åker!!Tack för tips och INSPIRATION du delar med dig idag Birgitta!! och för du ville länka dessa till Visa och Berätta måndag!!Bambikramar

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga sommarbilder du bjuder på! Förstår att ni har haft en underbar vecka och tillsammans med barnbarnen blir det ju x-tra härligt! Gillar verkligen din idé med fryspapper till hexagonerna - den ska provas! Perfekt med handsömnaden när man är ute och rör på sig. Ha en fortsatt skön sommar!
    Kramisar

    SvaraRadera