måndag 20 april 2015

Hoppsan!

Oj då. Det har gått mer än två månader sedan jag sist bloggade - och jag som skulle blogga oftare :-)

Nåja, jag har inte varit overksam för det.
Förra veckan fick jag färdigt de två överkasten som ska ligga på sängarna i husvagnen. Idag fick de fara runt i både tvättmaskin och tumlare. Jag gillar när kviltar blir litet "skrynkliga".

Som tur var stoppade jag i "färguppsamlingslappar" när jag tvättade. Alla åtta blev blå, en del riktigt mörkt blå, de flesta som på bilden. Att jag har tvättat alla tyger innan jag sydde har alltså inte fått bort all översskottsfärg. Boven är nog det mörkblå tyget på baksidan. Tur jag inte chansade utan lappar.Eftersom vi inte har städat husvagnen än, så kan jag inte visa er hur de ser ut på sängarna.

Den här veckan ska jag sy både insysnsskydd till soffgruppen i vagnen och nya gardiner till sovrumsdelen. Allt av tyger/gardiner som jag fyndat på loppis.Vi ger oss ut på premiärtur sista april, och allt ska allt vara färdigt till dess och vagnen städad. Tvivlar ibland på att jag hinner, för vi har en hel del andra saker som vi också måste göra under de här dagarna.

Medan jag funderade på hur jag skulle kvilta (eller snarare innan jag kom mig för med att köpa vadd och baksidestyg) började jag sy ett överkast som jag tänker överraska min mamma med.


Det blir i den här stilen. Jag har sytt ihop alla stora block till fem stycken rader med fyra stora block i varje. Förmodligen blir det för stort, så jag har inte fortsatt sy ihop raderna. Nu väntar jag bara på att mamma ska resa bort, så jag kan smyga mig dit och provlägga raderna.

Glädjande nog håller mina händer och axlar, så jag stickar i princip en stund nästan varje kväll.

Den gröna mössan har fått en halsduk som kompis.


Sambon har också fått en mössa


Ett par sockor och ett par tofflor har det också blivitMåndag idag och då länkar jag till Eva/Bambi
6 kommentarer:

 1. Sån tur att du använde färguppsamlingslapparna! Stjärntäcket kommer bli så snyggt! Kul att det funkar för dig att sticka igen. kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Tur att du använde CC! Din mamma kommer att få en jäätefin quilt tror jag.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh då får vi vänta tills du städat vagnen och se dom på plats. Ser ju superfint ut.
  kram

  SvaraRadera
 4. Åh då får vi vänta tills du städat vagnen och se dom på plats. Ser ju superfint ut.
  kram

  SvaraRadera
 5. Vad du har varit aktiv!
  Så mycket fint som du gjort sedan senast Birgitta!
  Mammas kvilt är bara så SNYGG!
  Kram//Maja

  SvaraRadera