måndag 1 juni 2015

Jag behöver tips!

Idag har jag inte mycket till inspiration att dela med mig av.
Jag kan ju visa hur jag har ordnat runt min symaskin när jag kviltar. Inget mer.


Förut har jag alltid flyttat min symaskin till köksbordet när jag kviltar stora täcken. Ganska bökigt och maskinen är ju i vägen. Den här gången kom jag på att jag kan förlänga "avlastningsbordet" på vänster sida med min strykbräda. Jag lyckades t.o.m. kila in min dagljuslampa mellan symaskinsbordet och strykbärdan.


Bakom symaskinen har jag sedan tidigare en strykbräda så tygerna inte slår emot fönsterbrädan och blommorna hela tiden. Jag har inte exakta mått på överkastet, men det är ett stort enkelsängstäcke, som ska nå nästan till golvet på långsidan och fotgaveln. Den här metoden har fungerat utmärkt när jag kviltar i diket runt alla stjärnor.

Nu till mitt problem. Jag har/hade bestämt mig för att kvilta raksöm med övermataren i allt det vita, men vet inte hur jag ska lägga sömmarna.

Först tänkte jag ha alla parallellt med kortändan, sen tänkte jag "på längden" och så har tankarna snurrat om diagonalt, med utgångspunkt från de vita trianglarna. Nu vet jag inte alls längre............

Stjärnorna är snart färdiga, om jag inte ska kvilta inne i trianglarna också, på de större.


Som man ser på de kommande bilderna är det ju inte lika rutor överallt. Långa, korta, kvadratiska rektangulära. Min idé är att helt strunta i sömmarna mellan de vita, men frågan är HUR.

Hoppas ni har idéer på detta, eller någon annan idé som jag kan använda. Jag kan frihandskvilta litet grann, men är inte duktig på det.

Eftersom det är måndafg länkar jag till Eva/Bambisyr och hennes "Visa och berätta"

4 kommentarer:

 1. Underbara bilder inspirerar du oss med idag Birgitta på Visa och Berätta måndag .Tack för din länkning dit och Grattis till vinsten-scrapsen/Bambi

  SvaraRadera
 2. Jättefin kvilt! Att välja kviltmönster är ju inte så lätt alla gånger. Ibland är det bra, tycker jag, att låta täcket vila lite. Men det kanske du inte har tid med denna gång? kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Vakker quilt! Når den tunge quiltejobben er klar blir dette en quilt som du kan nyte i lang tid fremover :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, Giggi!
  Får se om jag hittar historiken!
  Kul att höra av dig!
  Dags att blogga snart, eller?
  Du är saknad!
  Kram//Maja

  SvaraRadera