onsdag 16 november 2011

Bårder , adventsinköp mm

Tack för era förslag om hur jag "förstorar" överkastet. Jag har kommit en bit på väg och nu tror jag att jag vet exakt hur jag vill ha det. Har velat litet hit och dit.

I helgen röjde C mitt källarförråd och då bad jag honom plocka fram julkartongerna.

Kartongerna?

Det finns bara en julkartong och i den finns inga adventsjulsstakar, inga stjärnor, ingen julgransfot (ska inte fram till advent).
Vart sjutton har de tagit vägen? Glömde jag dem när jag flyttade eller ligger de i någon kartong med helt annat text om vad innehållet är. En stjärna och en ljusstake är kära minnen. De kommer jag att sakna om jag inte hittar dem så småningom. Allt annat kan köpas nytt - och det är vad vi började med igår.

Ja, nytt och nytt :-) Vi for till Erikshjälpen och ett annat loppis och fyndade en julstjärna som ska hänga i det lilla fönstret i syrummet.

Där fick fick vi också tag på en julgranfot, exakt lika som en vi hade kollat på i vanlig affär, men väldigt mycket billigare.

På Prio 1 köpte vi tre adventsljusstakar. Den bruna är nog ganska gammal (syns på kontakten) och påminner mig om den ljusstake min mormor hade när jag var liten.Den gröna och den röda är i exakt samma modell och storlek - bara färgen skiljer. De ska få bo i köksfönstret och vardagsrumsfönstret.

Handsömnaden, som jag visade för en tid sedan, fortskrider. Nu är det bara upphängningskanalen som ska sys. Sen är den bonaden färdig. Skönt med avslut!


2 kommentarer:

 1. Hoppas du hittar dina julsaker.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fy, vad tråkigt om dina julsaker kommit bort.
  Här ska också köpas någon slags adventstake.
  Hittade en på Ica Maxi, men nästan 400:-.
  Nej, jag tror inte det!

  Kram

  SvaraRadera