tisdag 5 juni 2012

Planering av arbete

Först och främst! Ett stort tack till er för alla snälla kommentarer om min systers överkast.
Festen i lördags blev lyckad, trots att vind och regn gjorde allt för att förstöra partytältet och vår = brorsans och hans sambos, stora 100-årskalas. Både den vita kvilten och den rödvita blev mycket väl mottagna av sina nya ägare.

Nu håller jag för fullt på och planerar vad som ska göras = sys framöver.
Någon gång i början av året började jag sy tabletter till vårt nya köksbord. Sen kom jag plötsligt på att "Oj då! Lillasyster och lillebror fyller jämt i år" och sen var det ju stora täcken som skulle sys.

Nu har jag plockat fram tabletterna igen. De var färdigkviltade, så det var bara kantremsor som skulle fixas. Alla är fastsydda och nu har jag handsömnad framför TV:n när helst jag behagar :-)

När jag var till Mora och barnvaktade för en tid sedan, bad min sonhustru att jag skulle fixa nya handtag till hennes lilla väska som jag sydde till henne för två år sedan.

 Handtagen är utbytta och hon fick väskan med sig hem efter helgen. Jag hann ju se hur sliten/välanvänd den är och eftersom hon fyller 40 år i juli så har presentvalet blivit lätt.
Jag ska sy en ny liten väska åt henne. Det blir prio ett just nu. Det är bara att välja modell, leta tyger och börja sy.

Prio två kommer att bli ett överdrag till kökssoffans dyna. Jag vet, tror jag, hur den ska bli, men fram till att det blir färdigt får en matta fungera som dyna - bara soffan har kommit hit. En gammal sak som C har använt som säng och nu ska den få pryda vårt kök.

Någon gång i framtiden ska jag också ta tag i alla mina SBS-block så att vi får ett överkast som passar vår säng. Merparten av blocken är färdiga. Jag tror det fattas 10-15 stycken. Frågan är när jag ska komma fram till dem. Jag har massor av påbörjade arbeten som ska färdigställas och nya behov dyker också ständigt upp. Kul som bara den och just nu känns det inte heller stressigt. inga stora projekt som måste vara färdiga vid en viss tidpunkt.


7 kommentarer:

 1. Du är nog inte ensam med dina UFO:n,,,,på önskelistan här bland de mina står träffar med just detta ämne!!
  UFO!!/kram

  SvaraRadera
 2. Snygga tabletter och en gullig väska!
  Kul att Du bloggar igen, har saknat Dig!
  kram

  SvaraRadera
 3. Tabletterna är jättefina och väskan me för den delen.
  SBS är vackert men alldeles för stort projekt för mej.

  Ha det gott, trevlig Nationaldag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad mkt fint du syr och vilken skön syn att du har en man som hjälper dig. Jag gillar åxå att sy utan tidspress, annars blir det lite väl mkt sprätta för mig ;-) men även jag har en make som hjälper till.
  Kram LjusneLotta

  SvaraRadera
 5. Snygga, både tabletterna och väskan.
  UFOn är det gott om även hos mig och "vill-sy"listan bara växer.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fina grejer som vanligt och det var bra att få veta att du fixar till dina gamla presenter om det behövs;-)
  Min kasse används flitigt så den slits!
  Är så stolt att ha fått en sådan fin sak av dig!!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jättefin väska du hade gjort o kul att det går att reparera slitna handtag. Tabletterna va också fina - men roligast va nog att se att du är med o bloggar igen
  Kramen

  SvaraRadera