torsdag 26 juli 2012

Impulsiva- vi?

Sent på tisdagseftermiddagen fick se ett ganska så välkommet besked. Hans långtradarkörning dagen efter var inställt, så han blev ledig med lön.

Klockan var redan nästan 18.00 och vi var precis på väg att lämna eftermiddagens utflyktsmål.

Då kommer C på den smarta idén att vi skulle ge oss iväg med tältet. helkul.

Snabbt hem och värma litet middag, packa mat, kläder tält mm och inom 2½ timme från telefonsamtalet var vi på väg mot Årsunda och Strandbadet.

Tyvärr tänkte jag inte på att fotografera den vackra solnedgången över Storsjön. All koncentration gick åt för att fixa vår "bostad". Litet tur hade vi också. Inte trodde vi att den campingen var så populär. När vi kom fanns det bara fyra platser lediga, så det var bara att acceptera den plats vi fick oss tilldelad.

Efter en mysig kväll med litet gott att äta och dricka sov vi så skönt i vårt nyinköpta tält.

I lugn och ro packade vi ihop allt och körde bilen utanför campingen på förmiddagen för att direkt packa upp stolar, badkläder och fika och sen gå ner till sandstranden en bit vid sidan av campingen. Dit brukar vi ofta åka så att även Stoja kan vara med och bada. Nu befann vi oss ju redan på plats och kunde njuta av några timmar i blandat sol och molnigt.






Innan vi for hem så tog vi en liten "omväg" över gränsen mot Dalarna och hälsade på C:s syster med man i deras sommarstuga.

Mat behövde vi ju på eftermiddagen, så grillmästaren fixade middagen/sena lunchen

medan jag dukade och plockade litet smultron som efterrätt.




Nästa vecka ska barnbarnet Tindra, sju år, bo hos oss och då planerar vi att bo ett par nätter på campingen i Årsunda, så Tindra får prova på campinglivet.

Alldeles vid den lilla skogsbilvägen (där vi grillade) hittade jag denna blomma.





Någon som vet vad det är? Det fanns bara just denna planta. 











2 kommentarer:

  1. Det ser ut som en "Storklocka". Har haft både blå och vita sådana, och de brukar sprida sig lätt!
    Så mysigt ni haft!

    SvaraRadera
  2. Stor Blåklocka...finns vid min sommarstuga och man är rädd att folk plockar bort dom för sin skönhets skull...dom håller sig inte i vas utan ska stå där dom står i dikesrenarna...Jättefina blommor som jag värnar om.

    SvaraRadera