fredag 8 mars 2013

Jag syr!

Eller snarare har jag sytt en del. Nu måste jag skära scraps "i evigheter" innan jag har tillräckligt med delar för att seriesy fler LogCabinblock.

På mitt köksbord ligger de färdiga och de halvfärdiga blocken till en köksdyna.

Jag har sytt ca 30 block, inklusive de som inte är fullbordade. Toitalt ska jag sy 96 block, så det är en del kvar att göra.

Blocken ska bli en köksdyna till en av min systers väninnor. Jag sydde en åt henne för 10-15 år sedan. Nu är den så sliten, så hon vill ha en ny (ganska lika den gamla)

Förra gången jag sydde skar jag 3 cm remsor, seriesydde och klippte av remsorna.
Den här gången syr jag efter Marti Michells metod. Tyvärr hade jag köpt "fel" LogCabinlinjal (för breda remsor). I hennes bok finns en bild i naturlig storlek på den linjal jag ville använda - alltså har jag alla mått där. Remsorna skärs 1 1/4" breda och kapas till rätta längder.På köksbordet har jagen avlagd bestickslåda som jag lägger de färdiga delarna i.

De röda små delarna som ligger bredvid blocken är scraps från "syrrans täcke" - alla är 1½" breda, så jag har en del att göra med att skära ner dem till rätt storlek.På strykbrädan ligger en del av mina blå scraps som också väntar på att skäras.

Vad kul det är att sy LogCabin igen. Det är evigheter sen sist.

7 kommentarer:

 1. Log cabin är ett säkert block att sy,,blir så bra ,,och ju mer scraps ju finare quilt!!Sist vi hade UFO dagar här demonstrerade jag också MM s linjal och en del sydde efter den,rätt sömsmån så är linjalen toppen.Lycka till med din nya quilt!!

  SvaraRadera
 2. Kul att du kommit igång igen med ditt syende, du kanske får "hjälp" av din söta valp. Så förargligt att du köpt fel storlek på MM-linjalen, men bra att de andra storlekarna finns i boken. Jag har två linjaler, 1½" och 2" som jag ska testa så småningom. Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis till att ha kommit igång med sömnaden igen och log cabin är ju alltid rätt!
  kram

  SvaraRadera
 4. Du tycks ha ett bra system på Dina skurna tygbitar verkar det som. Jag tycker att Log Cabin är ett klassiskt mönster som "håller i alla tider". Följer med spänning Din arbete med de röd-blå tygerna.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idén för sortering av de olika delarna har jag hittat i en av Marti Michells böcker. Det fungerar suveränt!

   Radera
 5. Så fint och fräscht det blir, jag är också en älskare av Log Cabin - hälsn fr Lisa i Lysekil

  SvaraRadera
 6. Ser härligt ut! Och så kul att du syr igen.
  Kram kerstin

  SvaraRadera