måndag 2 december 2013

Jag skulle behövt en skomakarmaskin!

Det började med att jag behövde en ny nesse. Valet föll på Lizzans stora necessär ett mönster som legat oöppnat väldigt länge hos mig.
Att jag skulle sy med jeanstyg hade jag också bestämt mig för och så ville jag prova "quilt as you go"-metoden som jag sett på så många fina förvaringar.

Sagt och gjort, jag skar till vadd (Thermolam precis som mönstret "sa"), skräptyg under och så började jag sy. Jättekul, eftersom de gamla jeansen jag köpte hade en del roliga detaljer som jag kunde använda.

Så småningom insåg jag att det där mönstret var alldeles för stort för en nesse åt mig, så då bestämde jag att det får bli en väska i stället. Allt gick bra fram att jag skulle sy ihop gavlarna med sidorna. Det var ju alldeles för många lager tyg. Symaskinen stånkade och stönade, "för kraftigt tyg", "huvudmotorn är överhettad". Ett flertal nålar gick av, liksom tråden. Men till slut! Taadaaaaaaa så blev väskan färdig idag.
Ena sidan, fickan går att använda.

Andra sidan med användbar ficka


Ena gaveln - med ficka


Andra gaveln - utan fickaRemsan med "I love jeans"  är förmodligen från 70-talet. Den kom med i en säck med tyger jag nyligen fick. "Omtaget" på axelremmen är en detalj från ett av alla par jeans jag slaktat i höst.
Den här väskan har jag tänkt ha som "hundväska" i stället för den midjeväska jag ibland använder när vi ska ut och träna eller leka i rastgården. Det finns gott om plats för hundpåsar, hundgodis, sittlapp åt mig, extra vantar om det behövs, vattenflaska o.s.v.

Den här väskan anmäler jag till Majas scraputmaning.
Eftersom det är måndag länkar jag också  till Bambi och hennes "Visa och berätta"

14 kommentarer:

 1. Vilken underbar väska du sytt Birgitta!!!Denna gillade jag.Tur att sy maskinen höll ,synålar gör inget om de går av kostar inte så mycket som en ny maskin!!!
  Tack för du länkar idag till Visa och Berätta,måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. Du har lyckats väldigt väl med din väska, som verkligen ser rejäl ut. När det blir för många lager tyg då blir det problem för våra symaskiner, men vad gör man, man vill ju sina saker färdiga! Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig väska du sytt och tagit vara på jeanstyget så fint.Tufft är det att sy i så tjocka tyger.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket enormt jobb du har gjort och vilken bra väska det blev.

  SvaraRadera
 5. Fin väska du sytt. Svårt med tjocka lager. Då kan jag inte sy på min "nya" maskin utan får ta fram min gamla Bernina. Den går i alla lager.

  SvaraRadera
 6. Naturligtvis har du en lott, Birgitta!
  Underbar jeansväska med alla sina detaljer!
  Kram/Maja

  SvaraRadera
 7. Vilken fullträff Du fått till! Grattis till den väskan.

  SvaraRadera
 8. Supersnygg väska!! Tur du fick ihop den :)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 9. Verkligen jättefin. Många fyndiga och snygga lösningar. Och jag känner igen mig med det där att det blir för tjockt. Jag sydde en väska för ett par månader sedan och det var överhettningsvarning och avbrutna nålar även för mig.

  SvaraRadera
 10. Jag är imponerad av Din nya jeansväska!
  Många tuffa jeansbitar och en läcker teknik har ju "jobbat med", ser jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig väska det blev av nessen!
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 12. Så härligt du har kunnat ta vara på dessa roliga detaljer! Blev ju så bra, även fast det blev lite annat användningsområde! kram Katarina

  SvaraRadera
 13. Din väska blev ju superfin. Ja det kan vara lite knepigt när det blir tjockt med tyg. Men nu är det ju bara att njuta.
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. Din väska blev ju superfin. Ja det kan vara lite knepigt när det blir tjockt med tyg. Men nu är det ju bara att njuta.
  kram Gunilla

  SvaraRadera