tisdag 10 december 2013

Vart har min energi tagit vägen?

Det här liknar ju ingenting. På en vecka har jag bara lyckats sy två par enkla grytlappar. Om jag åtminstone kunde "skylla på" att jag har julbakat, städat eller något annat, men så är det inte. Jag har bara inte haft lust och ork.

Första paret grytlappar sydde jag till ett julklappsbyte i vår lokala hundgrupp.

Litet oturligt var det gruppens yngsta medlem, en tjej på 13-14 år som vann den julklappen. Troligen bytte hon med sin mamma som fick en tuffare julklapp. De här grytlapparna sydde jag som "quilt as you go" - jättekul.

Nästa par blev klara först i kväll. De ska min mamma få. Jag vet att hon inte kommer att använda dem - de kommer att hamna på väggen som prydnad. Bra det! för de som hänger där nu är ett par av de allra första saker jag sydde i lappteknik. Fult tyg och inte så roliga - bara ett LogCabinblock.


Ljuset förändrar färgerna. Det är vare sig svart eller mörkblått som ytterkant, utan ett lila tyg som tar upp små detaljer från det blommiga tyget.

Förhoppningsvis hinner och ids jag både skära till och sy mina tio City Block under den kommande veckan, men inget är säkert. Vore kul att få decembers block färdiga före jul.

Som vanligt länkar jag till Bambi´s "Sy tillsammans".
De rosa/lila grytlapparna anmäler jag också till Majas scrapsutmaning (de gula är redan anmälda)

4 kommentarer:

 1. Ibland är det bara uppförsbacke! Man snart är Du uppe och då har Du flyt igen!

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis har du en lott!
  Ta det lugnt! Antagligen känner kroppen att du behöver det!
  Just nu syr jag en hel del! Öronen jobbar med lyssnarböckerna och munnen håller tyst! Ovanligt för att vara jag;-)
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 3. Härliga grytlappar du gjort!
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 4. Unna dig lite vila, snart är förhoppningsvis lust och ork tillbaks! Känn dig nöjd med dessa finfina grytlappar! kram Katarina

  SvaraRadera