måndag 9 juni 2014

Mosaikkvilten

Följetongen, Mosaikkvilten, börjar närma sig slutet.
Sommaren 2006 hade vi ett byte på någon av de lapptäckslistor jag var med på, på den tiden.. Vi sydde massor med HST (2 trianglar i olika tyger bilder en kvadrat) i blått/vitt, blått/beige och vitt/beige och bytte med varandra. Jag har ingen som helst aning om hur många olika HST jag sydde, men det var massor som skickades iväg och naturligtvis en massa andra som kom till mig. Det blev en härlig blandning av olika tyger i de bestämda färgskalorna.

Att sy ihop allt till block och sen en färdig top - det gick ganska snabbt, men sen................ blev allt liggande. Under vintern som gått bestämde jag mig för att svärmor ska få kvilten som överkast till sin nya säng.
Förra veckan tog jag mig äntligen för att låna en lokal med många bord - och på några timmar var kvilten mackad och försedd med en massa säkerhetsnålar.


Jag hann t.o.m. börja kvilta litet förra veckan och mer blev det idag.Jag kviltar i diket längs de blå "ramarna" så det går ganska fort så här långt. Vad jag ska göra med alla små vita rutor vet jag inte än.Jag såg att Gunilla-Sytanten har skrivit om olika pressarfötter för "dikeskörning". Jag håller helt med henne om att den öppna applikationsfoten är enklare att sy med än den med styrskena i mitten. Bland alla fynd jag gjort på olika Syfestivaler finns den här pressarfoten


som jag tycker är ännu bättre än den öppna foten. Den lilla skenan till höger trycker ner tyget, så det slipper man göra själv :-)

Det är säkert fler som har sytt färdigt mosaikkvilten, men just nu kommer jag bara ihåg Katarinas täcke, scrolla ner en bit på sidan så hittar du det. Katarina har gjort ett annat utlägg av sina HST - jättefint, tycker jag.

I helgen var vi ut med husvagnen igen och tänk! den här gången blev jag sugen på handsömnad!


 Jag "orkade" faktiskt sy fast en hel blomma och en beige hexagon - alltid något.

Eftersom det är måndag länkar jag som vanligt till Bambi och hennes Visa och berätta.

8 kommentarer:

 1. Ojoj .....tänk om jag fick vara din ""svärmor"" vilken quilt jag fått!! Men jag är så himla glad ändå att du vill dela med dig och INSPIRERA och länka din fina quilt på Visa och Berätta måndag !!Tack Birgitta och Bambikram

  SvaraRadera
 2. Så kul att du satt igång och kvilta den! Och vilken tur du har, som kan låna lokal med många bord så du slipper krypa kring på golvet! Snart kanske du är lika "frälst" på handsömnad som jag är:-)) kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Den quilten blir otroooligt vacke!

  SvaraRadera
 4. Underbart vackert--allt du syr!
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 5. Så fin den är,men fattar inte hur Du kan quilta så stora arbeten på maskinen.Skulle aldrig klara det.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går, men litet bökigt blir det ju.

   Radera
 6. Det är två "stora arbeten" som Du håller på att sy, ser jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dollandesign - egentligen har jag nog tre stora jobb på G. Dels den här mosaikkvilten, dels SBS-kvilten som väntar på mackning och kviltning i sektioner och sist då de 100 City Blocks som ska sys ihop på ett eller annat sätt - någon gång i framtiden.

   Radera