måndag 10 november 2014

Stjärnor i långa rader

Vår husvagn behöver piffas upp litet och vad är det roligaste jag kan göra? Jo, sy nya överkast till våra sängar! Jag har hittat ett mönster på ett "stjärntäcke" i en bok jag ägt länge. Färgerna jag valt är litet annorlunda mot vad jag brukar välja, men det beror på "sängskydden" längs våra långbäddar. Det tyget (klädda dynor) går i turkos, blått, litet gult, rosa m.fl. färger. Alltså har jag inventerat mitt förråd på såna färger. Inte visste jag att jag hade så många tyger med turkost i olika varianter. Det är verkligen inte min färg, men nu kommer de till nytta.

Just nu har jag ca 30 stora block, flest Ohio star, men också några friendship star.
Två exempel på hur pass olika blocken blir, beroende på hur man väljer bakgrund, respektive mönstertyg. Samma tyger, men en blir ljus och en mörk.


De stora blocken ska kompletteras med små block, bl.a. på det här viset, så det blir större block att vända och vrida på innan man syr ihop allt.


Variation av små friendship star1 liten Ohio star och några variationer av Eight-pointed star.

Jag försöker göra av med några tyger i taget, först syr jag stora block och av resterna de små. Inte syns det mycket i min framplockade tyghög att jag har sytt så pass många stjärnor, men litet minskar det i alla fall.

Jag har faktiskt inte räknat ut än hur många block jag behöver, eftersom det ska bli till två enkelsängar. Till ett stort överkast går det åt 42 stora stjärnor och ett okänt antal små (beroende på hur jag komponerar det större blocket). Litet mer att sy alltså, men kul är det.

Jag har tidigare skrivit litet om de här blocken här

Eftersom det är måndag länkar jag till Eva/Bambi och hennes Visa och berätta

5 kommentarer:

 1. Roligt att se att Du hittat Din symaskin igen.
  Många fina stjärnor kommer att bli fina kviltar.

  SvaraRadera
 2. Lovely spot on blocks. I love the colors.

  SvaraRadera
 3. Håller med Gunilla !!Härliga stjärnor som du INSPIRERAR med idag!!Tack för du länkar till Visa och Berätta/Bambikram

  SvaraRadera
 4. Nu blir det fint i husvagnen vill jag lova!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Fina block! Är husvagnskvilten klar? Eller har ni stängt för vintern? Blir fint vid första vårturen med en ny färgklick!
  kram
  Vivianne

  SvaraRadera