onsdag 7 januari 2015

365 kreativa dagar

Jag har gått med i ett Facebook-Event/grupp eller vad man nu ska kalla det. Meningen med denna grupp är att göra något kreativt varje dag under detta år. Kreativt kan vara "vad som helst", ja sånt som man gör för att själv må bra. Jag har sett allt från "det gamla vanliga" som att sy och sticka till geocaching och lösa korsord. Kort sagt,sånt som man gör för sig själv för att må bra.

Har man varit riktigt snäll mot sig själv så är man uppe i 7/365 idag, men det är inte jag.

För att alls hålla ordning på vad jag gör, så kom jag på att jag kan ju redovisa här också.

Detta är vad jag hittills har åstadkommit, alltså redovisat under det nya året.


1/365


När vi var i Kumla och hälsade på svärmor, så tog vi naturligtvis med henne till Mariebergs köpcentrum. Inne på Rusta hittade hon sånt här garn som hon ville sticka halsduk av. Ett nystan = en halsduk för det facila priset av 10:-.  Stickbeskrivning på insidan av banderollen. Då kunde ju inte jag låta bli att också köpa. Ett par stickor blev det också, eftersom jag gav bort alla min

a för många år sedan, då jag var helt säker på att jag aldrig mer skulle kunna sticka.

Hm, jag hade inte insett vad det var för typ av "garn" och jag begrep i princip inte ett jota av den kortfattade beskrivningen. Väl hemma så hittade jag några filmer på Youtube så nu har jag påbörjat mitt försök. Insåg ganska så snabbt att jag helt klart borde ha köpt strumpstickor. Idag får det bli en tur till stans loppisar, så jag kan fylla på mitt lager av stickor igen utan att bli ruinerad.

2/365


Det blev skapligt med tid vid symaskinen igår. Före jul trodde jag att jag hade sytt alla block till de två enkelsängsöverkasten jag ska göra till husvagnen. Inte begriper jag hur jag hade räknat som fått för mig att 42 stora block och ett något större antal små block skulle räcka. Ånej, jag behöver sy 30 stora och 40 små stjärnblock till för att få ihop det. Nu koncentrerar jag mig på de stora blocken och hoppas att mina tyger räcker. Jag vill helst inte köpa fler turkosa och eller rosa tyger (huvudfärgerna för att de ska passa husvagnsinredningen)


Det här är boken jag hittat mönster och inspiration ifrån. Boken är ganska så välbläddrad, men det är första gången jag syr något från den. Ganska så typiskt för inte bara mig har jag förstått.
Maja hade nyligen ett inlägg just om att använda böcker som man äger men inte sytt ur, så självklart länkar jag till henne.

1 kommentar:

  1. Jättebra bok och jättebra att du länkar till mig, Giggi men snälla glöm inte att lämna en kommentar i min blogg så att jag vet att du har en lott i min januaridragning!

    Stor Kram//Maja

    SvaraRadera