måndag 12 januari 2015

Det går framåt

Jag har varit riktigt snäll mot mig själv de senaste dagarna och pysslat en hel del.

Allra mest har jag sytt så klar.


Den här bilden tillhör "Kreativa dagar" och visar en liten blandning av vad jag sysslat med. Tre nya stora friendship stars är färdiga. Den lilla bilden med kvadrater är starten på 20 nya stora stjärnblock.
Garnet är ett billigt garn om jag har tänkt mig att sticka en mössa av. Det är mer än 15 år sedan, kanske nästan 20 som jag stickade. Jag som älskade att sticka kände mig "tvingad" att välja mellan stickning och lappteknik - och ni vet ju vad som vann :-)
Nu hoppas jag att jag kan hålla styr på mig och bara sticka en liten stund på kvällen. Då håller nog nacken och handlederna, hoppas jag.


Här ligger 40 kvadrater som ska bli delar till de sista tjugo stjärnorna.Jag seriesyr som vanligt, fast så här många krångliga block brukar jag inte göra samtidigt. Skälet är att jag börjar få slut på tyger som jag inbillar mig passa ihop. Bäst att sy de stora först och sen hoppas på att resten räcker till de 40 små blocken. Jag har gett mig sjutton på att inte köpa nya tyger till det här projektet.


Så här ser det ut innan jag strukit allt.Alla små delar är strukna och jag satt en lång stund igår kväll och nålade ihop paren, sen tog knappnålarna slut - och jag flyttade till TV-soffan.

Eftersom det är måndag så länkar jag som vanligt till Eva/Bambi

4 kommentarer:

 1. Du har verkligen varit flitig, ska bli kul att se hur din kvilt kommer att se ut och hoppas du tar det lite försiktigt med stickorna! Kram

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att strykningen är klar -den är så tråkig tycker jag😊

  SvaraRadera
 3. Kul att se att det går framåt med Dina stjärnor!

  SvaraRadera
 4. Visst är det kul att använda det som ligger och värmer i hyllorna, man har oftas mer än vad man tror.

  SvaraRadera