måndag 30 september 2013

Visa och berätta vecka 40

Ny vecka och då har Eva/Bambi en ny "Visa och berätta". Självklart vill jag vara med. Så länge hon håller på med Visa och berätta kommer jag förhoppningsv is att blogga åtminstone en gång i veckan.

Jag har fortsatt att kvilta på batikkvilten. Det tar sin tid, men så är den också ganska stor. Ca 3 meter lång och 1,75 cm bred. Trots att jag bara kviltar raksöm tar det tid för mig. Jag vill ha ganska tät kviltning, så jag kviltar dels i diket och dels mitt på varje "remsa" = alltså 1" mellan sömmarna.


Det finns ju både "fäst söm" och "klipp" på min maskin. Jag har aldrig tyckt att det har blivit snyggt. Den här gången började jag ändå använda funktionerna (eftersom vi själva ska ha kvilten), men efter ett par sömmar ändrade jag mig. Jag vill inte ha en massa trådändar på baksidan. Klipper jag bort dem är min erfarenhet att tråden så småningom kryper ut, så ny sitter jag och drar ner trådar till baksidan och fäster dem. Lagom kvällsnöje vid TV:n.

För ett par veckor sedan fyndade jag ett gammalt plåtskrin på loppis. Då hade jag ingen aning om vad jag ska ha det till, men nu vet jag:-)


Jag ska stoppa ner färdigskurna tyger till blocken till den "Sy tillsammans" (100 block) som jag skrev om häromdagen. Jag tror den blir lagom till 10 block som är vad vi ska sy varje månad.

Under den gångna veckan inventerade jag också mitt linjalförråd. Oj så många olika linjaler jag har och som aldrig är använda  - inte ens urtagna ur sina förpackningar. mer om det en annan dag för nu ska jag sy.

5 kommentarer:

 1. Ditt täcke är helt underbart Birgitta!!!Tack för du vill länka och bjuda på din fina quilt!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. Trägen vinner och det blir ett kanonfint täcke!

  SvaraRadera
 3. Underbara färger i Ditt täcke, tycker jag!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 4. Underbara färger som ger ett otroligt varmt intryck. Är det bara batik? Mönstret måste ha varit jätteroligt att sy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara batik - scraps från Bali pops och litet andra batiktyger. Ett roligt och lätt mönster att sy.

   Radera