måndag 16 september 2013

Smultronställen

De flesta helger, eller vardagar då KS är ledig söker vi efter nya smultronställen. Vi har upptäckt att Upplandskusten är mycket mer lättillgänglig för oss än Gästrikekusten. Visserligen får vi åka några mil för att komma till kusten, men det får vi göra här i Gävle också om vi vill sen något hav. Förutom alla kustnära ställen i norra Uppland så finns ju alla gamla vallonbruk mm. Vi har en skattkista att ösa ur.

Jag har varit minst sagt dålig på att visa bilder från våra utflykter, men nu ska ni i alla fall få se vad vi gjorde i lördags.

Det började med att jag blev tipsad om en syhelg i Gårdskär, strax utanför Skutskär. Om jag fattat rätt är det min nya kviltgrupp Kviltkramarna i Skutskär som ordnat den. Jag hade ingen möjlighet att vara med, men vi bestämde oss för en utflykt åt det hållet så jag kunde få hälsa på en stund. Jag har ännu inte hunnit delta i någon syträff, men om knappt tre veckor går startskottet för mig. Gissa om jag ser fram emot att äntligen vara med i en sygrupp igen.

Nog om detta. Här kommer litet bilder från vår utflykt.
Inte förrän vi varit i Gårdskär bestämde vi oss för att åka ut mot Hållnäshalvön Klicka gärna på länken så kommer ni till en fint tecknad karta - lika som vi hittade vid en infotavla.

Vi bestämde oss för att börja med att åka till Sikhjälma hamn, där vi först åt upp en del av vår matsäck och sen strosade runt i hamnen/fiskeläget.


Sen bestämde vi oss för att knalla iväg en knapp km i skog och på klippor till
Efter en lätt promenad genom skogen kom vi ut till "stentorg" som inte var lättgådda. Därifrån har jag, av någon anledning, inga översiktsbilder, bara detaljstudium av stenar.


Så småningom tog vi oss fram till Kapplasse-klippan. Det var klart svårt att gå dit och vi var osäkra på om Lynn skulle klara det. Det visade sig at hon är en fena på att hitta bra vägar för sig - inte alltid samma väg som vi valde.

Bilden är usel, men den ger ändå en uppfattning om att klippan är ganska hög.

 Nu har KS och Lynn klättrat en bra bit upp. Jag kom som vanligt en bra bit efter :-)


Där nere i viken tog jag också några bilder

Här ser man tydligt hur naturen förändras av vatten och stormar. Ett stort klippblock har fallit ner i en skreva.

Klockan hann bli ganska mycket innan vi var tillbaka vid bilen, så något mer "promenera-mål" hann vi inte med. Vi valde ändå att ta en tur ut till Fågelsundet också, men där bara fikade vi och strosade runt en stund.

4 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder. Tack för att jag fick följa med på er utflykt :-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst har vi härliga smultronställen i vår närhet. Inte behöver man åka till andra sidan jordklotet, även om det också kan vara fint.

  Lynn ser verkligen ut att njuta där på klipporna.
  Tack för fina vilder.

  Ha det gott, kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. fina bilder, ska det vara ..förstås :))

   Radera
 3. Tack för att Du delar med Dig!
  Ni hann mycket på en enda dag.
  kram

  SvaraRadera