måndag 4 november 2013

Inget nysytt

Ny vecka och inget färdigställt arbete. Nog sydde jag en hel del förra veckan, men det är mycket kvar innan jag har något att visa.

Mina söner har rensat ur ett hus de har köpt tillsammans. En del av fynden frågade de om jag ville ha. Jag trodde det var en kasse (typ ICA) men det var en tung sopsäck fylld med gamla tyger, broderier, gardiner mm.


Jag har sorterat ut några bomullstyger, som jag tror att jag kan/kommer att använda. Två oöppnade plastpåsar med "grovbroderi" är sparade till svärmor som ser illa, men tror att hon kan klara korsstygn på grov aidaväv. Resterna ligger nu på golvet i vardagsrummet. Senare idag kommer en väninna och plockar det hon eventuellt vill ha. Resten kör jag till Ria. Killarna, eller om det är sonhustrun, har varit duktiga när de sorterade. Bara ett par brända grytlappar och fläckiga dukar hamnade direkt i soporna.

När jag skriver i bloggar så visas jag med denna bildDet här är ett av mina "klosterarbeten"


 Det tog mig alltså väldigt lång tid att få denna mysfilt färdig. Allt är sytt på papper och att skära, sy en kort söm, stryka, skära o.s.v. kostade på så pass att jag förstörde handleden för en lång tid och inte kunde sy alls.
Mysfilten är ca 120 cm x 170 cm - tillräckligt lång och bred för att jag ska kunna kura ihop mig och sova under den i soffan. Det gör jag faktiskt ganska ofta :-).
Remsorna är  "färdiga" ½".


Här ser man kviltningen litet bättre


Eftersom det är måndag länkar jag till Bambi och hennes Visa och berätta

4 kommentarer:

 1. Men så vacker din mys quilt är,,förstår att dina handleder tog stryk efter allt jobb du lagt ned.Jag är jätte glad att du vill visa upp din fina quilt och inspirera andra på Visa och Berätta måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. For et flott teppe! Og så med så smale striper! Du må være svært tålmodig!

  SvaraRadera
 3. Så kul att få en hel sopsäck full med gamla tyger, bara att låta fantasin arbeta. Ditt mystäcke är något alldeles extra, förstår att handlederna strejkade efter ett så stort projekt

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar myspläd du sytt!! Det var ju inte konstigt att du överansträngde dina handleder på kuppen! Vi får väl hoppas att den håller länge!!
  Kram

  SvaraRadera