måndag 28 oktober 2013

Syfestival och UFO

I lördags besökte jag Syfestivalen. En tradition som jag och en väninna från Arboga-tiden fortsätter med, fast nu för tiden kommer vi från olika håll. Det är alltid lika roligt att träffa henne och Syfestivalen är ju bara ett måste, om det på något sätt går att få in det i almanackan.

I år blev det mycket få inköp. Resa, inträde och det vi åt och drack blev betydligt dyrare än de här inköpen.


De fyra tygerna läggs undan till min samling för SBS-täcket. Lilla skärkniven hade jag faktiskt bestämt mig i förväg för att köpa. Få se nu om jag har den nyttan av den som jag inbillar mig.

Förra veckan berättade KS att hans mamma hade pratat om att få beställa något av mig till våren. Han försökte prata bort det med att jag har för mycket redan nu som ligger och trycker på för att bli färdigställt.

Min hjärna fortsatte ändå att tänka på svärmor och att hon faktiskt gillar det jag gör. Så dök tanken på ett gammalt Ufo upp.


Den här toppen har legat i evighet. Den tillkom efter ett blockbyte på någon lista jag var med på. Nu minns jag inte ens vad mönstret heter. Kan det vara mosaik?
En tid tänkte jag sprätta bort block och göra en myskvilt av det, men nu får det bli svärmors nya överkast i stället.
KS bror ska först mäta sängen (i smyg). Kolla hur hög synlig madrass det är och finns det huvud-.och fotgavel. Ingen av oss minns, fast vi sett sängen massor med gånger.
Jag tror att jag kan få ta bort en rad block, men det går i alla fall fortare än att sy en ny kvilt. Och så kommer då äntligen toppen att bli något vettigt. Jag tycker fortfarande mönstret/utlägget är fint, men vi har ingenstans det passar.

Eftersom det är måndag länkar jag till Bambi och hennes Visa och berätta.

5 kommentarer:

 1. Just denna färgkombinationen är helt underbar, tycker jag! Ett stilrent mönster gör ju också att man ser färgerna gentemot varandra så bra. Du har "hittat" en mycket fin topp i "Dina gömmor".

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Den är verkligen vacker,din svärmor kommer att bli jätteglad.
  Marianne

  SvaraRadera
 3. Jätte fin quilt du har liggande ,,du skulle varit med på våran UFO dag här idag så hade du fått färdig quilten till svärmor!!Tack Birgitta för du länkar till Visa och Berätta ,måndag!!!Kram Bambi

  SvaraRadera
 4. Så bra att du tycks ha hittat en användning till den här jättefina toppen! För den är ju så härlig i färgerna! kram Katarina

  SvaraRadera
 5. Den är jättesnygg och svärmor kommer absolut att gilla den.
  Kram

  SvaraRadera