måndag 28 april 2014

10 x 14 block

Enligt boken ska SBS-täcket vara 10 x 14 block och det tyckte jag verkade passa vår säng. Alltså sydde jag fyra sektioner med 5 x 7 block, lagom för att kunna kvilta i vanligt symaskin.

När jag hade lagt ut alla sektioner på sängen såg det inte alls bra ut. För smalt och för långt! Bara att ta fram sprätten och korta av alla sektioner med en rad och sen lägga till de blocken på sidorna. Bara och bara förresten. Helt plötsligt stämde det inte med hur jag pressat sömsmånerna, så dem fick jag pressa om. Dessutom fattades fyra block eftersom täcket nu blev 12 x 12 block. Jag letade på Quilters Cache och hittade en hel del 6" block.

De här blocken valde jag att syNu har jag fyra kvadratiska 6 x 6 blockssektioner - färdiga för att kvilta, men det får vänta en tid. Annan sömnad står före på agendan, men målet är fortfarande att täcket ska vara helt färdigt detta år.


Eftersom det är måndag så länkar jag till Bambis Visa och berätta.

6 kommentarer:

 1. Säger bara OJ OJ vilket arbete!!!Lycka till med ditt underbara överkast och TACK för vi får se och bli INSPIRERADE av detta på Visa och Berätta,måndag!!Bambikramar

  SvaraRadera
 2. Grattis till din nästan färdiga SBS-kvilt. Så bra att du hittade lämpliga block på Quilters Cache. Din färgsättning är jättefin. Kram

  SvaraRadera
 3. Gode tid vilket arbete du har lagt ner på den. Ursnygg.

  SvaraRadera
 4. Vilken kvilt!! Underbar!! Och vilket jobb!! Grattis till att ha den nästan färdig.
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 5. Grattis Birgitta till detta etappmål, bra jobbat! Lycka nu till med resten, när det blir så dags! kram Katarina

  SvaraRadera
 6. Det blir såå fint. Jag sydde också mitt i den storleken 12x12 block. Grattis till att snart vara klar.

  SvaraRadera