tisdag 22 april 2014

Barnrelaterat

Det har bara blivit litet jobb med SBS-kvilten under veckan som gått. Inget att visa, eftersom jag bara har sytt ihop block.
Jag visar i stället litet olika saker jag sytt till  mina barnbarn.

Först ut kommer två bonader som jag sydde till mina två sondöttrar när de var små.Jag minns att jag tyckte det var jättekul att sy själva bonaderna med sängarna, men dockorna!!!!!!!!! oj så pilliga de var att sy. Jag har absolut ingen aning om när jag gjorde dem, men det bör vara åtminstone 6-7 år sedan.


När mitt första barnbarn skulle födas för 11 år sedan gav jag mig för första gången i kast med något mer avancerat än blockhus. Mönstret kommer från The Quilter´s Cach och jag förminskade det till 50%, något som gav mig stora problem eftersom jag inte fattade att jag först skulle ta bort sömsmånen och sedan lägga till dem igen. Nåja, täcket blev färdigt lagom tills Adam föddes.

Som tvåårspresent fick Adam ett täcke som egentligen bestod av två olika barnbonader med jordbruksredskap och vägmaskiner. Oj, vad han älskade det täcket.

När Adam var två år fick han en lillasyster och två kusiner. Alla födda i mars och maj 2005

Först ut var lillasyster Selma som fick detta täcke, som föräldrarna valt mönstret till.


15 maj föddes hennes kusin Tindra och hon fick detta nalletäcke. Hennes föräldrar ville inte "beställa" ett mönster, så då valde jag att sy dessa nalletjejer och killar.


Två dagar efter Tindras födelse föddes min dotterson Lou. Hennes föräldrar hade valt "Nallar på månen" och de valde också de mörka färgerna.


Tack och lov får jag länka till Bambi och hennes Visa och berätta fast det redan är tisdag.

3 kommentarer:

 1. Men vilka underbara kviltar du sytt till barnbarnen.

  SvaraRadera
 2. Tänk så mycket vackert du hade i dina byrå lådor att visa ,vilken INSPIRATION!!!!
  Tack för du ville länka till Visa och Berätta.måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
 3. Roligt att se dina fina barntäcken igen! kram

  SvaraRadera