måndag 7 oktober 2013

Bra att ha - kanske det?

Jag har "roat" mig med att fotografera en del av de linjaler och mallar som jag har i min ägo - de flesta "specialare" har jag aldrig använt - inte ens tagit ur förpackningen.

1

Jag vet inte hur många gånger jag sett den här mallen i olika kvilttidningar och tyckt att den verkar bra. Att jag äger en det visste jag inte.


Om jag har fattat rätt skär man remsan i den höjd man ska ha triangeln. Sen är det bara att skära ut de trianglar man behöver. Ska testa nästa gång jag ska sy med trianglar.

2

Den här mallen verkar vara snarlik den första, fast mycket större.Vad vet jag? Jag har aldrig använt den.


3

Den här lilla mallen har jag använt några gånger för att trimma hörnen i trianglar. Det tog några år innan jag mindes att jag äger den. Den var jag nöjd med.
Den är litet bökig att skära med de små "snippen" i vinklarna, men det blev helt perfekta trianglar.

4

Den mest konstiga linjalen jag har är denna


Jag har absolut ingen aning om varför jag köpte den. Kanske borde jag testa den - alltså läsa bruksanvisningen noga och sen skära litet som test.

5

Det fanns väl något skäl till varför jag köpte Tri-Recs mallarna, men det har jag glömt och de är också oanvända.
6

Den här mallen ska tydligen passa ihop med Tri-Recs mallarna. Det stämmer säkert.

Nu får det räcka med oanvända mallar för den här gången. Jag behöver ju inte avslöja precis allt dumt jag köpt. Om någon vill berätta och kanske visa något arbete där specialmallarna är använda, så blir jag jätteglad.

När det gäller sömnad så har jag kviltat 24 av 28 stora blocken på mitt batikarbete. Kvällarna tillbringas i fåtöljen då jag fäster trådar. Det tar säkert den här veckan också innan all kviltning är färdig.

Eftersom det är måndag länkar jag till Bambi 

3 kommentarer:

 1. Många linjaler har jag också som ligger men de flesta är använda eller testade .Känner igen en del och då finns det uppsydda quiltar av dem ,,,får leta på centrallager B en gång!!Tack Birgitta för du länkade till min sida idag!!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. Companion Angel är superbra! Den har jag använt när jag sytt ihop 2 stycken 2 1/2" remsor http://janegardner.blogspot.se/search/label/Quiltar
  kram
  vivianne

  SvaraRadera
 3. Tri-Recs ligger här hos mig och skrotar också. Jag köpte dem eftersom det fanns ett mönster i Quiltemagasinet för flera år sedan, men som sagt de blev aldrig använda.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera