måndag 21 oktober 2013

City block mm

Man ska aldrig planera för mycket :-)
Jag hade ju tänkt sy mina City block igår när jag var på syträff. Som tur var testade jag min lilla symaskin hemma och upptäckte att något hänt med "nålstången". Det är absolut omöjligt att få nålen i exakt mittlägen. Den ligger en bit för mycket åt vänster. Hur jag än kämpade så lyckades jag inte få till en exakt 1/4" sömsmån med någon av  de pressarfötter jag har till maskinen. Troligen har den fått en smäll under transporter i somras när jag hade den med till svärmor för att sy gardiner.
Den fick en till transportskada igår :-(
Då gick pinnen som man fäster trådrullen på, av. Jag trodde jag skulle bli tvungen att åka hem och hämta stora maskinen, men fick tipset att stoppa trådrullen i en mugg. Det funkade bra.


  Idag har sambon försökt laga pinnen med superlim, men det gick inte. Jag ska kolla upp vad det kostar att byta ut den, men jag är inte beredd att lägga ut för mycket pengar på den lilla maskinen. Vi får se hur det blir.

I stället för City block började jag sy  på en rygga med "Quilt as you go" metoden igår. Då är det ju inte jätteviktigt med exakt sömsmån.

Vad jag njöt av att vara med i en sygrupp igen! Det är ju några år sedan sist. Visst var jag trött efter efter så många timmar, men vad gör det.
All syglädje, all inspiration och annat snack kan jag leva på länge. (till om två veckor då vi syr igen)

I lördags sydde jag fem till City block. Tyvärr hann det börja skymma idag (också) innan jag fick tid att fota dem. Färgerna är alltså inte så väldans naturtrogna, men nu får bilderna duga.

Block 5

Block 14

Block 23

Block 37

Block 41

Eftersom det är måndag länkar jag till Bambi och hennes Visa och berätta

11 kommentarer:

 1. Kul att ha dig med i gruppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jätteglad att du/ni bjöd in mig.

   Radera
 2. Härliga block!
  Kolla med Micke i Östersund. Han skrev på FB att han kunde fixa fram en sådan. Han brukar ge bra pris :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg att han skrev, men hann inte ringa idag. Ska göra det i morgon och även fråga om det mysko med att nålen "gått mot vänster"

   Radera
 3. Tur du har en till maskin hemma hemska tanke att sin sy maskin går i sönder!!!!
  Tack Birgitta för du läkar till Visa och berätta!!Bambikramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lilla Singer-maskinen köpte jag för att ha med på syträffar o.dyl. Jag trivs inte alls lika bra med den som med min stora. Funderar t.o.m. på att ge bort den - om jag får ordning på den för ett vettigt pris.

   Radera
 4. Hoppas det ordnar sig med din symaskin, bra att du har en till. Kul att du har kommit med i en sygrupp, det är alltid trevligt att träffa likasinnade regelbundet- Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen saknat att vara med i en sygrupp. Nu har jag ju bott här i Gävle i 2½ år, så tiden var verkligen inne.

   Radera
 5. Härliga block du har sytt. Och ja , jag träffade Micke, när jag var i Östersund. Vilken trevlig kille, jag blev nästan lite kär i honom.
  Jag köpte en liten leksakssymaskin av honom, han rensade ut några maskiner från sin samling och där var en liten blå maskin, som jag föll för.

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att du hade en maskin till, hoppas det löser sig till det bästa..Snygga dina block blev, roligt att se alla dessa olika..Kram..

  SvaraRadera
 7. Så roligt att du hittat en ny grupp att sy med! Kul att se alla olika block som sys! kram

  SvaraRadera