lördag 12 oktober 2013

Ditten och datten

Redan när vi köpte Lynn som liten valp bestämde vi att hon ska kastreras. I måndags skedde det och nu är hon konvalescent en tid framåt. Just nu är livet inte så kul för vare sig henne eller oss.
Att gå med strut gillade hon inte alls

 
så jag sydde snabbt en "byxa" åt henne. Inte världens vackraste, men nu slipper hon slå i alla möbler,och hör och ser som hon ska.Det visade sig att hon inte tålde sprutan med smärtstillande. Hon både kräktes och fick diarre och fick leva på Canicur och vätskeersättning ett dygn. Att alls få i henne vätska var jättesvårt - jag fick spruta in det i hennes mun. Nu är hon tack och lov återställd och får äta vanligt foder igen efter en svältkost på ris och kokt kyckling. Pigg har hon varit ändå, sedan i onsdags och det har varit jättesvårt att hålla henne något så när i stillhet. Inga långpromenader, ingen lek med kompisar, ingen motion. Nu när hon får äta vanligt igen kan vi i alla fall försöka med litet stillsamma inomhusaktiviter som belönas med godis
Nåja, det är inte så lång tid kvar och sen, ja då slipper vi problem med löptik kontra alla hennes hundkompisar av hankön. Inte heller löper hon risk för livmoderinflammation mm.

Jag har äntligen kviltat färdigt mitt batikarbete.
Nu "bor" det i min fåtölj och jag försöker fästa många trådar varje kväll.


Det tar tid, men förr eller senare blir jag nog färdig.

Köksbordet är befriat igen och symaskinen står på sin vanliga plats framför fönstret i vardagsrummet.


Jag har skurit till de tio första blocken  ur boken 100 City Blocks


Varje block ligger i en egen plastficka, färdiga att sy ihop. Jag är så sugen på att börja, men ska försöka hålla mig till nästa söndag då jag äntligen ska vara med i min sygrupp för första gången.

De färdiga blocken tänker jag förvara i den gamla kakburken jag fyndade på loppis. Ja, inte räcker den till hundra block, men en bit på vägen i alla fall.Ute är det så vackert nu och jag längtar verkligen efter en långpromenad i det fina vädret.

2 kommentarer:

 1. Lilla go´a Lynn, det ser så synd ut om henne. Speciellt på den nedersta bilden, säger bara ... vilka ögon! Skönt att det snart är över och hon kan busa runt som vanligt igen.
  Jasså, du gick med i gruppen som ska sy 100 City Blocks. Jag avvaktar fortfarande, är lite rädd för att jag inte ska hinna med. Ullis sa att jag kunde "hoppa på" senare om jag ångrar mig. Jag har så mycket som ligger och som jag först vill få färdigt.
  Ditt batiktäcke kommer att bli jättetjusigt. Bara att titta på färgerna är en fröjd.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du har då ett hjärta av guld. Tänk att komma på den fiffiluriga ide´n att sy en byxa så Lynn slipper struten. Skulle kunna vara en försäljningssucce´!!!
  Kikar in i dina plastpåsar och ser jättefina blommor. Spännande att se fortsättningen. Själv bytte jag tyg till mina 100. Skönt att man får ändra sej
  Visst är det skönt att ha symaskinen framme vid ett fönster. Man får lite gratisljus på dagarna
  Kramar
  Vivianne

  SvaraRadera