tisdag 15 oktober 2013

Kunde inte hålla mig.

Det gick som jag trodde. Jag kunde inte hålla mig utan sydde ett City Block igår kväll.
Så här blev mitt block 11

Nu får jag inte sy fler förrän på syträffen på söndag. Lika bra det, för jag har litet annat att göra också.
Fästa trådar t.ex. Jag känner mig som en tjatande papegoja, men jag håller fortfarande på med de erbarmerliga lösa trådarna på batikkvilten.

Tankarna har kretsat mycket kring min SBS-kvilt. Det arbetet har legat nere sedan någon gång på hösten 2010. Då hade jag kommit så här långt


om jag har räknat rätt har jag "bara" 27 block av 140 kvar att sy.

Så här ser ett av blocken ut i närbild (som jämförelse med Cityblockens antal delar)

Det här blocket tillhör ändå inte de med mest antal bitar. Jag ska nog kolla om det finns något "enkelt" block kvar i min pärm med de osydda blocken. Kanske kan jag ta med ett sånt och roa mig med på söndag.

Nu får jag rappa på litet. Jag har tänkt åka till Skutskärs bibliotek idag och titta på utställningen som min nya sygrupp har där, men innan dess måste jag försöka röja litet i vår bostad. Det ser ut som en tornado gått igenom lägenheten. Trådar och hundhår blandas med en massa saker som är där de inte ska vara. Ganska vanligt här hos oss, men i kväll får vi hit vänner och jag vill ha något så när välstädat.

Jag fortsätter att länka till Bambi och hennes "Sy tillsammans"

12 kommentarer:

 1. Ditt första block är jättelikt. Och blocken är så roliga att sy och fort går det. Ha det bra och sy lugnt

  SvaraRadera
 2. Ja du har att göra förstår jag ,,sy ett block från varje mönster varje gång du syr så blir dina båda block projekt snart klara!!Tack Birgitta för du ville vara med och länka till Visa och Berätta måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, visst är ditt förslag bra, men det skulle nog inte fungera. Det tar sån tid att skära till de små bitarna på SBS och det är pilligt som sjutton att sy.
   Egentligen har jag ju inte så mycket att göra, men orken räcker inte lika bra längre. Eller också har jag blivit mer oorganiserad.

   Radera
 3. Du kan ju alltid sy blocket längst ned i höger hörn :-) Det är enkelt!

  SvaraRadera
 4. Jättefint block! Jag har också bara några BSS block kvar, ska vi stötta varandra

  SvaraRadera
 5. Blocket är jättefint. Jag har inte ens börjat

  SvaraRadera
 6. Jag blir ju så sugen att hänga med på dessa blocken när jag ser hur fina era blir. Velar fram och tillbaka ... ska jag, ska jag inte. Inte lätt! :) Imorgon träffar jag Kerstin och då får jag nog se hennes block och vem vet vad som händer efter det. *fniss*
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ramlar nog dit du också. Man måste ju inte sy alla blocken.

   Radera
 7. Jättefint! Jag hoppas du tar med mer att sy än de 9 blocken på Söndag. Annars får du sitta sysslolös för de går fort att sy. Kramar Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då. Jag håller på och gör i ordning ett annat arbete också

   Radera
 8. Ser jättesnyggt ut. Känns ibland jobbigt med stora projekt, men de blir nog klara till sist i allafall, små steg i taget!!!!
  Ha en fin fortsättning på veckan

  SvaraRadera