torsdag 24 mars 2011

Man kan koppla en hund på många olika sätt

På min morgonpromenad idag fick jag lov att vända på ett ställe. Helt plötsligt springer det ut en hund på gatan. Hunden är "kopplad" i en lång lina, men den har tagit sig över häcken och är nu mitt på vägen.När jag försökte gå närmare viftade den på svansen, så den var säkert inte elak, bara glad och snäll. Men två stora och glada hundar som rusar mot varandra med koppel det är ingen höjdare. Jag såg hunden ända borta vid grannens bil, så min chans att gå förbi utan hundmöte var precis noll.  Jag vet inte hur väl det syns, men om man klickar på bilden bör linan synas över häcken och inne mot husgaveln på huset på höger sida av bilden.

5 kommentarer:

 1. Tycker at dom som eger en hund inte ska kopla dom slik, jag har varit ute for at elaka hunder står koplat slik, ruser i mot en så ryker koplet och så kastar hunden seg över min hund, det har hendt meg 3 gånger, och efter det tror min hund at alla hunder er så, så hon vil gå til angrep på andra hunder vi mötar, inte roligt als.

  kram

  SvaraRadera
 2. Jag avskyr alla dessa långa koppel som folk har till sina hundar! Dessa linor som nästan inte syns och hunden som själv "bestämmer" hur långt en ska gå!
  Höll på att få halsen avskuren en gång när jag satt i gräset och en hund i alldeles för lång lina rusar förbi mig och matte inte hinner låsa kopplet! Där satt jag med märken på halsen!
  Att ha sin hund kopplad på detta sättet som du visar här är inte bara oansvarigt mot andra utan också farligt för hunden!
  Det är inte djuren som vi ska "skälla" på utan alla dessa omdömeslösa hundägare! Jag blir så trött på en del så det finns inte ord!!!
  Skulle kunna skriva spaltmetrar om hur dumma en del människor med hund är!!!
  Kram till dig som vågar visa på bild!

  SvaraRadera
 3. Ruggigt när hundarna rusar emot en så där - med eller utan egen hund - min lille kille blev attackerad på det viset o huggen i ena bakbenet. Toppenägare till den andra hunden (som slitit av linan) - de skickade mig till vet o betalade räkningen o kollade upp hur det gått sedan också. Därefter hade hunde3n munkorg. Det slutade rätt väl denna gång men det kan ju gå värre ngn annan gång.
  Jag har rullkoppel till min men utnyttjar kanske maximalt ca 3 m av de 5 som finns. Men han är ju gammal o hinner inte med så mkt nu, Har kopplet för det mesta låst.
  Bra gjort av dig att skriva om detta! med bild också.
  Hur går det för dig med flytten förresten???
  Kramiz Anki

  SvaraRadera
 4. Tur iaf att den var kopplad så den inte hoppade på Er!!
  Det är många hundägare som inte skulle ha några djur!!
  Gott det gick bra!!Kram

  SvaraRadera
 5. Ja du det var ju oxå ett sätt att koppla hunden :) Säger som föregående att det ju väl att det gick bra!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera