måndag 7 februari 2011

Lång ställtid

Tänk att det ska vara så lång ställtid ibland.Det är säkert ett år sedan jag såg att ett block i vårt överkast började gå sönder. Först var det bara en liten söm, men rätt som det var så fattades en hel remsa :-(
Klicka på bilden så den blir större, då syns tomrummet mycket väl, liksom vadden.


Idag tog jag äntligen tag i eländet och det var ju snabbt gjort att sätta dit en ny remsa - när jag väl hade hittat kartongen med scraps i rätt färg.


Det är inte helt osynligt, men när täcket ligger på plats tänker man inte på att en remsa är ditsydd för hand. Det är den orangeaktiga remsan jag sytt dit.

Nu får det ligga på vår säng några veckor och när jag flyttar så flyttar överkastet hem till min svägerska och hennes man.

7 kommentarer:

 1. Jag kanske borde gå till optikern, vad vet jag. Men att överkastet är trasigt kan jag inte se och lika lite ser jag att du laget det. Alltså måste du gjort en perfekt lagning också.

  Kram A

  SvaraRadera
 2. Håller med Agneta!!Kramar

  SvaraRadera
 3. Åh nej, hur kan du göra dig av med ett så underbart täcke. Jag hade behållt det själv. :)
  Det blev en perfekt lagning, inget man alls tänker på.
  Kram

  SvaraRadera
 4. @gneth@ och Evaj: Om ni klickar på översta bilden så den blir större, då ser ni tydligt att det fattas en remsa. Gör man lika med den undre bilden, så ser man lagningen som inte blev osynlig.
  Carmen: Min svägerska är väl värd att få det täcket. Hon har varit och är så klart fortfarande en mycket kär vän som stöttat mig när allt varit jobbigt.
  Dessutom så skulle ju täcket annars hamna i ett skåp. Det är för stort för mig och mina barn har redan täcken som jag sytt.

  SvaraRadera
 5. Du är alltid så snäll och generös Birgitta!
  Täcket är jättesnyggt, men bättre att ge det till en kär vän och det blir använt än att behålla det och ha det nedpackat!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 6. Jättefint täcke o det syns inte alls ....
  o fint är det också att ge bort ngt så fint.
  Kramizar o var rädd om dig

  SvaraRadera
 7. Nyfiken som jag är letade jag efter felet. Det tog tid att se det. Blev ju bra resultat.
  Kram

  SvaraRadera