torsdag 3 februari 2011

Packar och sorterar

Nu har jag packat ner nästan alla mina tyger. Det är bara scrapsen, en del av dem, som inte är packade än - och det beror bara på att det blev fullt i senaste flyttkartongen.


Jag har sorterat mina scraps efter färg. Det mesta var ju gjort redan tidigare, eftersom jag haft en plastburk i varje trådhylla och (försökt) lagt mina små tygbitar i rätt låda direkt. Jag gör inte som många och skär min scraps i kvadrater eller remsor. Vem vet? Jag kanske behöver en kantig bit till någon applikation?

I morgon ska jag försöka komma på hur jag ska packa scrapsen och tillsammans med vad. Det gäller att försöka vara logiskt, för jag glömmer så fort.

Visst skriver jag på kartongerna vad de innehåller, men jag kan ju inte rabbla upp allt.

I natt kom jag på att jag packat ner en mycket viktig liten pryl. Frågan var, var finns den? Jag visste bara att den låg i en fin läderask som jag fick när jag var ung. Jag fick lyfta och flytta en hel del kartonger och även packa upp litet i några. Nu måste jag försöka skärpa mig, så jag inte behöver "bakåtpacka" mest varje dag.

Samtidigt vet jag ju att jag måste göra litet varje dag, annars orkar jag inte. Nästa vecka "försvinner" de flesta dagarna, eftersom jag ska åka upp till Gävle och hjälpa till att förbereda för mammas 85-årsdag som vi ska fira nästa lördag, den 12.

Någon har frågat vart jag flyttar och det blir just till Gävle. Jag har aldrig bott där, men känner staden väl eftersom mina föräldrar flyttade dit på tidigt 70-tal. Det känns litet som att "flytta hem" i alla fall, för jag bodde i Hälsingland i över 20 år innan jag flyttade hit ner. Nu sluts cirkeln.

7 kommentarer:

 1. Att man har mycket saker märker man när man ska packa dem i kartonger. Det brukar bli långt många fler än man tror. Skönt för dig att komma nära din mamma! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Många tankar går till Dig nu!
  Tycker att det var så synd att vi missade att ses på Quiltköping i höstas!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 3. Roligt att läsa ,att det hela blir bra.Glömma var man lagt eller packat ner sina saker ...det gör vi förhoppningsvis alla och inte minst jag!!så är det,,bara ..kramar på dig

  SvaraRadera
 4. Fiffigt med scrapsen! Lycka till med framåt-packandet!/jenny

  SvaraRadera
 5. Att man har mkt saker då man ska flytta är ju helt klart... men jag blir riktigt impad av den fina planeringen på lgheten. Helt underbar balkong jue.
  tänk att kunna sitta där o handarbeta eller bara ligga o njuta i solen. Inte illa. Hoppas nu att du får det jättekanonbra där.
  Du kanske åker till Örebro ngn ågng. Det går ju tåg mellan Gävle o Örebro via Lindesberg...så kanske vi kan ses.
  Kramisar o var rädd om dig!!!

  SvaraRadera
 6. TAck så mycket för tipset det hade jag ju inte tänkt på själv kan jag säga...man är nog lite enkelspårig ibland..
  Vet inte om det fungerar med att svara på mailen skall testa för det står ju svara när man fått mailet om att du skrivit kommentar - du får berätta om du fått...
  ankirydberg@gmail.com
  Kramiz o må så gott i packandet.

  SvaraRadera
 7. Tänker precis som du vad gäller scrapsen. Känner igen det där med "vilken kartong var det". Lycka till med resten också! Kram Katarina

  SvaraRadera