torsdag 3 februari 2011

Planlösning

Nu är äntligen kontraktet för min nya lägenhet på väg till mig. Området är ett av alla miljonprogramområden som finns. Många lika hus och miljön är väl kanske inte den allra roligaste. Men, där jag ska bo finns ett stort friluftsområde med stigar, fäbodvall mm alldeles nära och så finns det ett köpcentrum inom gångavstånd. Båda delarna tilltalar mig mycket och allra mest tilltalar mig själva lägenheten.
Jag gillar verkligen planlösningen.
Det större sovrummet ska bli mitt nya syrum. Där får jag också plats med "sängsoffan" jag köpte för att ha som gästsäng i huset.
Jag drömmer redan om hur jag kan sitta och handsy ute på min långa balkong. Den är så lång så jag kan - om jag vill - ha både en sitthörna med bord och stolar och en ligghörna med badenbaden stol och litet bord.

GILLA!

Det har tydligen mest bott studenter i lägenheten. Studenter som hellre tar hyresrabatt än nya tapeter mm. Alltså, ska precis allt målas och tapetseras, vitvarorna ska bytas ut och golv ska slipas/mattor bytas.
Jag kommer alltså att få bo i en helt fräsch lägenhet, men tyvärr är policyn i bostadsbolaget att de renoverar "inom tre månader". Så jag ska bo i röran. Jag ska försöka få dem att fixa golven innan jag flyttar in. Lägenheten är min redan 1 mars, men jag kan nog vänta någon vecka på att flytta om de fixar golven först.

12 kommentarer:

 1. Grattis till Din nya lya, med en fin balkong.

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt! Kan se det framför mig, en kopp te på balkongen och handsömnad...

  SvaraRadera
 3. Håller med dig om att det är en bra planlösning. Skönt att du får den helt nyrenoverad. Snart är det vår så du kan sitta på balkongen och sy! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 4. Underbar planlösning!!!
  Vad skönt med renovering, men hemskt att behöva bo där under tiden! Hoppas att det löser sig för dig!!!

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också planlösningen :)
  Så roligt det blir att få helrenoverat, men resan dit verkar ju mindre kul. Hoppas hyresvärden åtminstone fixar golven innan, som du vill!

  Kram!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Det är nästan identisk planlösning för vardagsrum och kök som vi har så vi har matbordet i vardagsrummet vid fönstret.
  Lycka till med flytten och hoppas de hinner fixa iordning lite innan det är dags.

  SvaraRadera
 7. Ja verkligen ,lycka till med allt ..har förstått du var på väg,men till vilken stad???Du skrev en gång Norrland.
  Tänk ,tänk vilket syrum!!!!Kram på dej

  SvaraRadera
 8. Grattis till nya lägenheten.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Tack alla för lyckönskningar. ja, jag är på väg mot mitt ursprung igen. Jag ska flytta till Gävle. Just där har jag aldrig bott, men innan jag flyttade hit så bodde jag i Hälsingland i över 20 år.

  SvaraRadera
 10. Grattis till ditt nya boende!
  Bra planlösning, och vilket perfekt syrum du kommer att få.Där tror jag bestämt att du kommer att trivas.
  Kram A

  SvaraRadera
 11. Så bra det verkar, både planlösning och läget på lägenheten! Härligt också att få renoverat, hoppas det inte blir alltför "knöligt" under tiden! Kram Katarina

  SvaraRadera